Stijlen en modellen van jurken

Stijlen, modellen en soorten jurken die de buik verbergen

Stijlen, modellen en soorten jurken die de buik verbergen
Inhoud
 1. Welke lengte geef je de voorkeur: lang, midi of kort?
 2. Welke kleur zou het beste staan?
 3. Een beetje over stoffen
 4. Welke kleur corrigeert het figuur visueel?
 5. Eindwaarde
 6. Welke accessoires te kiezen?
 7. Tips: verberg je buik en zijkanten

Een jurk is de beste kleding voor een meisje, want alleen daarin kun je je echt aantrekkelijk en wenselijk voelen. Maar helaas weigeren veel meisjes deze outfit vanwege figuurgebreken. Een van de meest voorkomende problemen is een vooruitstekende buik. Het verschijnen van een "buik" is niet altijd de schuld van het meisje. Het kan niet alleen verschijnen door ondervoeding en verwaarlozing van sport, maar ook door bevalling of ziekte. In een poging om de vooruitstekende buik te verbergen, gebruiken meisjes meestal twee radicale manieren: ofwel "gewaden" aantrekken die het figuur verbergen, of strakke kleding aantrekken, in de hoop dat het hen visueel slanker zal maken.

In dit artikel willen we je vertellen over de bestaande stijlen van modieuze jurken die de buik verbergen. Je zult leren dat je je zelfs met een onvolmaakt figuur mooie en stijlvolle kleding kunt veroorloven.

Welke lengte geef je de voorkeur: lang, midi of kort?

Lange jurken

Ze rekken het figuur visueel uit, dus ze zijn geweldig om de buik te verbergen.

Lange jurk tot op de grond met de juiste snit die de figuren van zwaarlijvige vrouwen verbergt

Deze eigenschap van jurken tot op de grond werkt echter niet voor meisjes met een heel klein postuur. De lange jurk "Thumbelina" maakt hem nog lager. Daarom, als je tot kleine meisjes behoort, is het beter om het te weigeren.

Halflange jurken

Midi-jurken zijn geschikt voor een breed scala aan lichaamstypes. Dit is de beste optie voor degenen die de vooruitstekende buik willen maskeren.

Een halflange rok onthult verleidelijk de benen en verbergt tegelijkertijd alle probleemgebieden van het lichaam.

Korte jurken

Dit is het gevaarlijkste gebied voor meisjes die verlegen zijn over hun buik. Een minirok, vooral als deze op de heupen past, verdeelt het figuur horizontaal op de plaats waar deze helemaal niet nodig is. Kies losse snitten die je buik niet accentueren. Een uitlopende rok werkt ook als je smalle heupen hebt.

Om fouten te voorkomen, is het beter om ultrakorte jurken helemaal te verlaten, nadat u voor uzelf de maximaal toegestane lengte één handpalm boven de knie hebt bepaald.

Een korte jurk met de juiste stijl die de buik verbergt (voor meisjes met overgewicht)

Welke kleur zou het beste staan?

Je moet de kleur voor de jurk kiezen die bij je past. Dit is erg belangrijk om te onthouden, omdat veel meisjes, wetende dat donkere kleuren het figuur visueel slanker maken, felle kleuren in hun garderobe hebben. Gekleed in zwarte en grijze kleuren, kunt u natuurlijk uw figuur corrigeren, maar als u zich constant in donkere kleuren kleedt, is het gemakkelijk om andere voordelen van uw uiterlijk te vergeten.

Zwarte jurk, verbergt de buik, voor een dik meisje

Een frisse teint, een mooie oogtint, een ongewone haarkleur - dit alles kan worden benadrukt met een jurk met de juiste kleur. Daarom moeten heldere, rijke of delicate pastelkleuren zeker in je garderobe aanwezig zijn.

Een jurk met zij-inzetstukken, contrasterend van kleur, vernauwt het figuur visueel - meisjes met een buik moeten deze stijl van dichterbij bekijken. Als je van jurken met prints houdt, kies dan verticale patronen - zo'n patroon "rekt" het figuur uit.

Lange jurk in de juiste stijl en kleuren die de uitpuilende buik verbergen

Een beetje over stoffen

Als je een vooruitstekende buik hebt, vermijd dan nauwsluitende stoffen. Vermijd jurken van fijn breiwerk of elastische guipure. Deze materialen zullen niet alleen alle bestaande vouwen benadrukken, maar ook nieuwe toevoegen. Als je van opengewerkte stoffen houdt, kies dan modellen van jurken met guipuremouwen of halslijn, maar laat de probleemgebieden bedekken met dichter materiaal.

Groene jurk voor de mollige, verbergt de buik

Ook moet je voorzichtig zijn met glanzende stoffen, omdat het glanzende oppervlak groter lijkt dan het in werkelijkheid is. Daarom is het beter om zijden en satijnen jurken opzij te leggen. Dus uw keuze is dichte, matte stoffen zoals katoen, linnen, velours, crêpe-chiffon, cambric, enz.

Welke kleur corrigeert het figuur visueel?

Niet alleen de lengte van de jurk, maar ook de kleur ervan kan het figuur visueel aanpassen. Het hele kleurenpalet is verdeeld in twee delen: de ene bevat warme tinten en de andere - koude. Tegelijkertijd kan één kleur in het spectrum zowel warme als koude tinten hebben. Koude tinten hebben de neiging om de afstand tot het object visueel groter te maken, en warme tinten juist juist verkleinen. Daarom moet u, om de illusie van een afname van het volume te creëren, kleding in een koude reeks kiezen.

Koude tonen van warme tonen leren onderscheiden is heel eenvoudig. De warmste kleur op het kleurenpalet is oranje en de koudste kleur is paars. Kijk nu eens goed naar de kleurenwaaier: het deel dat dichter bij oranje ligt, is warm en het deel dat dichter bij paars ligt, is koud.

Waaierkleur - kleurschakeringen

Eindwaarde

De aanvankelijke functie van het afwerken van de stof is decoratief. Maar in het geval dat het nodig is om de aanwezigheid van de buik te verbergen, krijgt trim meer belang, omdat het de focus verschuift van het figuur naar de outfit. Er zijn veel soorten kledingafwerking: draperie, kanten inzetstukken, borduursels, appliqués en franjes - je kunt het heel lang opsommen. Om de afwerking in uw handen te laten werken, vermijdt u horizontale lijnen en kleine patronen. Verticaal decoratief stiksel of borduurwerk, draperie die van boven naar beneden vloeit - dit zijn de meest effectieve methoden voor visuele lichaamsvorming.

Welke accessoires te kiezen?

Accessoires zijn een andere trouwe assistent in de strijd tegen een vooruitstekende buik. Naast de afwerking zijn ze bedoeld om de aandacht op zichzelf af te leiden. Er zijn verschillende opties om accessoires te gebruiken om deze fout te maskeren:

 • Items die verticale lijnen creëren, zoals lange stropdassen of kettingen.
 • In het oog springende dingen die op de juiste plaatsen accenten leggen, bijvoorbeeld grote broches of kunstbloemen (maar maak ze in geen geval vast in de taille - het is beter om hiervoor een halslijn te kiezen).
 • Gebruik van verschillende bandjes. Brede korsetriemen moeten direct in de taille worden geplaatst, en dunne - iets hoger en gedragen met loszittende, loszittende jurken.

Tips: verberg je buik en zijkanten

 • Corrigerend ondergoed - dit is iets dat dames met een problematische taillelijn zouden moeten dragen, zo niet elke dag, dan in ieder geval in gevallen waarin je er op je best uit moet zien. Afslankend ondergoed kan van verschillende soorten zijn - afzonderlijk boven- en onderkant, of een stevig model, dat doet denken aan een jumpsuit.
 • Ontwikkel de juiste houding: zodra we beginnen te hangen, ontspannen de buikspieren zich onmiddellijk en de maag "valt eruit". Probeer tijdens het lopen op de wervelkolom te leunen: dan wordt de buik automatisch opgetrokken en lijk je slanker.
 • Verschuif je focus naar de sterke punten van je figuur, en de gebreken zullen minder opvallen. Wat vind je het leukst aan jezelf? Misschien is het een weelderige borstkas, of misschien een mooie rug of slanke benen. Waar je trots op bent, moet worden benadrukt met de juiste kledingstijl.
1 reactie

Ik heb een vooruitstekende buik. Ik ga meestal voor jurken met een hoge taille.

Mode

de schoonheid

huis