Huisdieren

Wat voor soort huisdier is beter om in het appartement te hebben?

Wat voor soort huisdier is beter om in het appartement te hebben?
Inhoud
 1. Honden en katten van grote en kleine rassen
 2. Kleine schattige dieren
 3. Amfibieën en reptielen
 4. vogels
 5. insecten

Een dier in een appartement is een genot! Ze zijn grappig en spontaan, vooral kinderen zullen blij zijn met het uiterlijk van een huisdier in huis. Het kind speelt er graag mee, leert zorgzaam te zijn en verantwoordelijkheid te nemen. Voordat u beslist welk huisdier u in een appartement wilt hebben, moet u alle voor- en nadelen afwegen. Houd rekening met de leefomstandigheden, de beschikbaarheid van vrije tijd en natuurlijk de smaak en voorkeuren van elk gezinslid.

Honden en katten van grote en kleine rassen

Honden zijn intelligente dieren, ze zijn perfect trainbaar en trouw aan hun baasje met heel hun hart. Deze dieren hebben veel aandacht voor zichzelf nodig, ze zijn dol op als ze met ze spelen, praten en lopen. Honden kunnen behoorlijk indrukwekkend zijn in grootte. Voor liefhebbers van grote dieren presenteren we de top 10 van grootste hondenrassen:

 • Ierse wolfshond;
 • dobermann;
 • Labrador;
 • Newfoundland;
 • Duitse hond;
 • komondor;
 • Sint Bernard;
 • waakhond van Moskou;
 • Kaukasische en Centraal-Aziatische herdershond;
 • Engelse, Spaanse, Pyreneese en Tibetaanse Mastiff.

Een grote hond is een trouwe beschermer van zijn baasje, hij is er niet eng mee op een wandeling in het donker.

Maar de inhoud van zo'n dier heeft zijn eigen bijzonderheden. Ze hebben veel energie die moet worden vrijgegeven. De hond moet 2 keer per dag worden uitgelaten en voldoende tijd krijgen om overreden te worden. het zou genoteerd moeten worden dat volgens de wet moet de hond op openbare plaatsen aangelijnd en gemuilkorfd zijn.

  Katten kunnen ook verrassen met hun parameters, de schofthoogte van de savanne bereikt bijvoorbeeld 1 m en het gewicht is 20 kg. Andere grote katten zijn de volgende rassen:

  • Maine Coon;
  • chauffeuse;
  • Noorse bosbouw;
  • Siberisch.

  Grote katten zijn mooi! Ze zijn sierlijk, imposant en trots.Ze spelen en rennen graag door het appartement. Bij sommige rassen, zoals de savanne, wordt aangeraden om aan de lijn te lopen. Hoewel katten onafhankelijker zijn dan honden, raken ze ook gehecht aan hun eigenaar en vervelen ze zich als hij voor een lange tijd weggaat.

  Het houden van een groot dier in een appartement vereist een ruime leefruimte.

  Een ideale plek voor hen zou een zomerhuisje of een privéhuis zijn. Volières en geïsoleerde hokjes zijn gemaakt voor honden. Het dier voelt zich comfortabel en schrikt anderen niet af met zijn grootte. Als het appartement klein is, is het beter om meer "compacte" honden- en kattenrassen te kiezen. Bulldogs, corgi's, poedels, pomeranians zullen uw leven leuker en gevarieerder maken, en "pluche" Britse of gewone huiskatten zullen het huis vullen met warmte en comfort.

  Katten en honden van alle rassen, ongeacht hun grootte, kunnen meubels verpesten of het behang op de meest prominente plaats scheuren. Vooral een tienerdier, want hij moet rennen, spelen, zijn tanden en klauwen slijpen. Ze kopen een speciale krabpaal voor de kat, maar het zal tijd kosten om eraan te wennen. Een verscheidenheid aan synthetische botten en speelgoed waar je je tanden op kunt slijpen, zijn geschikt voor honden. Je moet ze kopen in gespecialiseerde winkels, dit is de enige manier om er zeker van te zijn dat het speelgoed veilig is voor de hond.

  Kleine schattige dieren

  Als je minder gedoe wilt, zet het dier dan in de kooi. Hij hoeft niet zindelijk te zijn, te lopen en zijn haar door het hele appartement te wassen. Het is voldoende om een ​​geschikt huis te kiezen, zaagsel toe te voegen, het dier te voeren en zijn huis schoon te houden. Laten we de dieren die in kooien worden gehouden in meer detail beschrijven.

  • Hamsters zijn grappige knaagdieren. Ze houden ervan om in een wiel te rennen, opgerold in een bal te slapen en te eten, terwijl ze hun wangen vermakelijk met voedsel vullen. Er zijn veel variëteiten van deze knaagdieren, die verschillen in kleur en grootte. De meest populaire zijn Angora met lang haar en Syrisch, die goudkleurig, zwart, grijs en wit kunnen zijn.
  • cavia's - dieren met een dicht lichaam en korte poten. Ze kunnen schildpad, wit of rood van kleur zijn. Overdag kauwen ze constant op iets, zoals gras, fruit en groenten. Soms laten ze een piepje horen dat duidt op ontevredenheid of honger.
  • Decoratieve ratten - slimme en gevatte knaagdieren. Geschikt voor training en gehecht aan de eigenaar. Ze vinden het heerlijk om tijd in hun armen door te brengen. Ze zijn schoon, doen hun behoefte in een hoek. Als de kooi op tijd wordt schoongemaakt, zal er geen geur in het appartement zijn.
  • Chinchilla's - dieren met een prachtige vacht, waardoor er op speciale boerderijen wordt gejaagd en gefokt. Maar deze dieren worden thuis gehouden. Ze hebben een ruime kooi nodig met een minimale afmeting van 50 × 70 cm, of beter een volière. Overdag slaapt de chinchilla meestal en 's nachts is hij wakker: hij eet, slijpt zijn tanden, springt en ritselt constant met iets. Om deze reden mag de kooi niet in de slaapkamer worden geplaatst.
  • Decoratieve konijnen - rustige en pretentieloze huisdieren. Het dier kan worden gehouden in een ruime volière of in een kleine kooi. In het laatste geval moet de "oor" soms worden losgelaten om te springen, constant in een krappe ruimte zitten heeft een slecht effect op de gezondheid en het humeur van het konijn.
  • fretten - dieren met een langwerpig lichaam en een zachte bontjas. Als je ze vrijheid geeft, kruipen ze in elke spleet en knagen ze door het hele appartement. Daarom houden veel mensen ze het liefst in ruime kooien, zodat ze maar een paar keer per dag kunnen rennen. Mensen met een scherp reukvermogen moeten weten dat het dier een specifieke geur heeft die niet iedereen lekker vindt.

  De kooi met het huisdier wordt uit de buurt van tocht en direct zonlicht geplaatst.

   Ze zetten er een huis, een kom voor eten, een drinker en een dienblad in. Er is ook een kleine container met fijn zand geïnstalleerd, met behulp waarvan de dieren hun pelsjassen schoonmaken. Het is niet moeilijk om voor het huis van uw huisdier te zorgen: u moet voedselresten weggooien, het water verversen en het zaagsel elke 3-4 dagen verversen.

   Amfibieën en reptielen

   Liefhebbers van ongewone exotische dieren moeten letten op amfibieën en reptielen.Voor hen is het noodzakelijk om een ​​terrarium of aquaterrarium uit te rusten waarin een omgeving wordt nagebootst die dicht bij natuurlijke omstandigheden is. Bijvoorbeeld een woestijn, regenwoud of semi-aquatische omgeving. We presenteren een complete lijst van de meest pretentieloze terrariumbewoners.

   • Achatina - slakken zijn groot van formaat, kunnen tot 20-30 cm groot worden, ze hebben geen speciale aandacht nodig, ze zijn heel gemakkelijk te verzorgen. Als huis voor hen wordt een container met een deksel gekozen, waarvan de bodem is bedekt met een dikke laag veensubstraat.
   • salamanders - schattige amfibieën. Thuis worden ze geregeld in een container gevuld met water met landgebieden - een aquaterrarium. Salamanders hebben eenmaal per jaar een rustperiode van twee weken, ze kiezen een geschikte plek voor zichzelf en vertonen geen activiteit.
   • Vijverschuif - een uitstekende zwemmer! Voor een volledig leven hebben ze ook een aquaterrarium nodig, waarin naast ultraviolette lampen ook gloeilampen worden geplaatst. In de natuur koestert deze soort schildpadden, na actief zwemmen, zich graag in de zon.
   • Centraal-Aziatische schildpad Is een zeer vriendelijk en vreedzaam dier. Ze kan aan de hand worden geleerd, en bij contact met de eigenaar zal ze haar hoofd niet in een schelp verbergen. Staat in ruime droge terraria. Als je een dier in een te kleine bak stopt, wordt het onrustig en kan het proberen een uitweg te vinden.
   • gekko - kleine hagedissen met een verscheidenheid aan kleuren. Beginners wordt aangeraden een luipaardgekko te hebben, ook wel gevlekte eublefar genoemd. Gekko's kunnen hun staart afwerpen, maar je moet ze hier niet toe provoceren, omdat de nieuwe niet zo glad en mooi zal zijn.
   • Kikkers - amfibieën met interessant gedrag. De meest populaire en gemakkelijk te verzorgen is de roodoogboomkikker. Deze kikkers hebben een prachtige kleur: gekleurde strepen aan de zijkanten van een groen lichaam en felrode ogen. Ze kunnen van kleur veranderen afhankelijk van externe omstandigheden.
   • slangen - reptielen met een rustig karakter. Er zijn veel soorten die verschillen in grootte, kleur, gedrag en houdomstandigheden. Er zijn kleine slangen die niet langer zijn dan 12 cm, maar er zijn gewoon reuzen die groeien tot 10 m. Voor beginners van miniatuursoorten raden we de maïsslang aan, en voor degenen die een groter dier willen, de Californische koningsslang , tot 1,5-2 m.

    De meeste van de vermelde reptielen en amfibieën zijn roofdieren. Daarom moeten alle soorten insecten of kleine dieren in hun dieet aanwezig zijn.

    Een gekko wordt bijvoorbeeld gevoed met spinnen, kakkerlakken, vliegen en een slang met muizen en kikkers. Het voeren van slangen is geen proces voor bangeriken, dus het is beter om het onderhoud van dit reptiel op te geven voor degenen die te gevoelig zijn voor alle levende wezens.

    vogels

    Als je wilt dat je huis gevuld is met rinkelende tjilpen, koop dan een vogel. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden, je kunt ze lang met rust laten en ze stinken niet. De nadelen zijn alleen het strooisel dat uit de kooi stroomt en het geluid dat door sommige soorten wordt gegenereerd. Als je op je vrije dag wilt uitslapen, kun je de kooi beter afdekken met een dichte doek: vogels gedragen zich rustig in het donker. Overweeg de meest populaire vogels die thuis worden gehouden.

    • Papegaaien Zijn enkele van de helderste en mooiste vogels. Meestal bevatten appartementen groene of blauwe parkieten. Maar er zijn nog veel meer interessante soorten. Bijvoorbeeld grijs, kaketoe, valkparkiet, tortelduifjes. Een papegaai kan worden geleerd om te spreken; velen kopen ze juist voor dit doel. Maar om het huisdier te laten spreken, is dagelijkse training vereist.
    • Kanaries - wendbare en behendige vogels. Ze kunnen aan de hand worden geleerd. Als je vogels wilt horen zingen, dan is het beter om een ​​mannetje te kopen, vrouwtjes kanaries zingen niet.
    • Amadines - heldere en vrolijke vogels. Sommige soorten hebben een heel mooi verenkleed. Meestal zijn er zebravinken - vogels met een asachtige kleur met expressieve rode wangen.

     Gedomesticeerde vogels worden gehouden in een kooi, die is uitgerust met een drinker, een feeder en zitstokken.Om te voorkomen dat het huisdier zich verveelt, plaatst u een spiegel en hangt u een bel.

      De kooi mag niet bij het raam worden geplaatst, uw gevederde huisdier kan verkouden worden door de tocht. Vogels zijn vrij fragiele wezens en raken gemakkelijk gewond - dit moet worden onthouden wanneer je ze oppakt.

      Ook wilde vogelsoorten kunnen thuis gehouden worden. De spreeuw, goudvink, sijs en nachtegaal kunnen goed in gevangenschap leven. Ze wennen aan de eigenaar en communiceren met plezier met hem. Sommigen baren eenden, deze vogel zit niet in een kooi, maar beweegt vrij door het appartement. Ze kan getemd worden, ze leent zich goed voor training. En zodat de vogel niet rond het huis bederft, doen ze een luier aan.

      insecten

      Wil je je gasten verrassen, neem dan een exotisch insect: een Madagascar kakkerlak of een roodvleugelige wandelende tak. Ze worden gehouden in insectenhokken met aarde en levende planten. Insecten hebben een minimum aan aandacht nodig, ze maken geen geluid of geur. Een container met zo'n huisdier neemt niet veel ruimte in beslag, hij kan veilig op een bureau worden geplaatst.

      Onlangs wint een mierenboerderij of formicaria aan populariteit - het is een transparante container, bestaande uit verschillende kamers, waarin een kolonie mieren wordt bevolkt.

      Je kunt hun leven bekijken, het is erg spannend. In de kolonie van deze insecten wordt een strikte hiërarchie gevormd, elk met zijn eigen beroep en status. Het is niet moeilijk om voor een kunstmatige mierenhoop te zorgen, maar het moet regelmatig worden gedaan. Beginners wordt geadviseerd om mieren van de myrmycine-familie te kiezen.

      Welk huisdier je ook in huis hebt, je moet er verantwoordelijkheid voor nemen. Dit is een levend wezen en het zal zorg nodig hebben, zelfs de meest minimale. Het is noodzakelijk om uw sterke punten en capaciteiten correct te berekenen: kunt u het dier voeren in overeenstemming met zijn behoeften, ermee wandelen of tijdig in zijn kooi opruimen. Zijn leven ligt nu in jouw handen.

      Over huisdieren, die zelfs in een kleine kamer zonder onnodige rompslomp kunnen worden gehouden, wordt beschreven in de onderstaande video.

      geen commentaar

      Mode

      de schoonheid

      huis