Jurk kleuren

Oranje jurk - voor een heldere look

Oranje jurk - voor een heldere look
Inhoud
  1. Kleurkenmerken
  2. Voor wie is het geschikt?
  3. Lengte
  4. Spectaculaire combinaties
  5. Wat te dragen met: accessoires oppakken
  6. Welke schoenen passen bij jou?
  7. Make-uptips

In de meeste gevallen bestaat onze garderobe uit een set basisitems. Deze dingen zijn vaak niet erg divers in hun kleuren. Deze benadering maakt de garderobe van vrouwen een beetje saai en zelfs saai. In een dergelijke situatie is de enige aanbeveling van vooraanstaande stylisten om je garderobe onmiddellijk te verdunnen met felle kleuren. Probeer om te beginnen je eigen heersende stereotypen een beetje te veranderen op zoek naar een andere nieuwigheid. Kies bijvoorbeeld bij het kopen van een nieuwe jurk voor een feestelijk evenement voor een sappige oranje kleur in plaats van het gebruikelijke zwart of grijs. Daarnaast beweren psychologen unaniem dat sinaasappel het gevoel van eigenwaarde verhoogt en zelfvertrouwen geeft.

Oranje jurk

Kleurkenmerken

Laten we eens nader bekijken welke kenmerken de oranje kleur heeft. Volgens het kleurenwiel van Itten (alle ontwerpers gebruiken het voor de juiste kleurencombinatie) is oranje een secundaire kleur, een soort symbiose van twee primaire kleuren - geel en rood. Van elk neemt hij iets nuttigs op. Als gevolg hiervan krijgen we van een druppel oranje kleur - een lading van levendigheid en goed humeur, van een mooie en correct gekozen oranje jurk - een krachtige portie van een antidepressivum! Weg met verveling en moedeloosheid, en lang leve energie en creativiteit.

Je keuze is gevallen op een oranje jurk, wat betekent dat je een actief, open voor alles nieuw, optimistisch persoon bent. Oranje helpt onder andere om creativiteit los te laten. Maar vergeet het gevoel voor verhoudingen niet. Een energieke, verzadigde kleur vraagt ​​ook enige inspanning bij het kiezen van accessoires en het kiezen van kleurencombinaties.

Oranje jurk - de kenmerken ervan

Voor wie is het geschikt?

Oranje en zijn tinten zijn warme kleuren. Het is ideaal voor kleurtypes in de lente en herfst. Meisjes en vrouwen met een sproetenhuid kunnen gerust een oranje jurk kiezen. Ook zal deze kleur alle voordelen van de eigenaren van een gelijkmatige gouden kleur gunstig benadrukken.

Er is een stereotype dat oranje niet gedragen zou moeten worden door vrouwen met een lichte huid. Eminente ontwerpers hebben dit feit lang ontkend. Het is niet het eerste jaar dat mooie eigenaren van sneeuwwit leer prachtig over de catwalk slenteren en de meest uiteenlopende tinten oranje demonstreren. Tegelijkertijd zien ze er prachtig uit.

Oranje jurk voor blondine

Lengte

Lang

Kies de lengte van de jurk op basis van de onderscheidende kenmerken van je figuur. Meesteressen met een asthenische lichaamsbouw kunnen veilig een lange oranje jurk kopen. Het zal het sierlijke verfijnde silhouet gunstig benadrukken. Een ongeëvenaarde keuze voor sociale evenementen en de rode loper.

Midi

Als de dresscode op het werk, naast zwart-wit opties, andere kleuren toelaat, kies dan gerust een oranje jurk met een getailleerd silhouet van gemiddelde lengte. Deze optie staat vooral goed bij vrouwen met zandloperfiguren. De combinatie van een oranje midi-jurk met een wit of zwart jasje geeft de look een zakelijke uitstraling. Tegelijkertijd herkennen de mensen om je heen intuïtief een optimistische persoonlijkheid, vol enthousiasme en opgewektheid.

Mini

Een korte oranje jurk is perfect voor vrouwen die alles in één keer willen hebben. In eerste instantie drukt de kleur zelf al uit dat je zichtbaar wilt zijn. De bewust korte lengte bevestigt dit nog maar eens. Kant voegt vrouwelijkheid toe aan de look.

Korte oranje kanten jurk

Mini rechte snit is een geweldige optie voor meisjes met een rechthoekig figuur. Het zal de benen van vrouwen met succes accentueren en zal hen niet in staat stellen het ontbreken van een taille te vangen. Maar het biedt de mogelijkheid om te schitteren op een feest en het middelpunt van ieders aandacht te zijn. Combineer oranje gunstig met complementaire kleuren, en dan ben je verzekerd van succes in de gelederen van het mannelijke publiek.

Spectaculaire combinaties

De oranje kleur is erg helder. Kleurencombinaties helpen bij het creëren van een effectieve brace. Laten we eens kijken naar de meest populaire opties.

Oranje jurk met roze

Met wit

Oranje past, net als elke andere secundaire kleur, goed bij elke achromatische kleur: zwart, wit en grijs. Een voorbeeld van een geslaagde kleurensamenwerking is de oranje jurk met witte stippen, gemaakt in retrostijl. Een kleine witte sjaal of hoofddoek die om de nek of arm is gebonden, zal helpen om het beeld te ondersteunen. Op een "sappige" jurk zien een witte rand en enkele andere decoratieve elementen (bijvoorbeeld een witte kraag) er nogal laconiek uit. Wit symboliseert puurheid en onschuld en voegt, zelfs in kleine hoeveelheden, een vleugje romantiek toe aan het beeld.

Jurken met een verloop dat soepel overgaat van oranje naar wit zien er spectaculair uit.

Oranje en witte jurk

Extra accessoires in de vorm van een witte hoed met brede rand en verschillende armbanden van dezelfde kleur zullen elke vrouw charme geven en nogmaals de onberispelijkheid van haar smaak benadrukken.

Met zwart

Vlekken van zwarte kleur op een feloranje jurk kunnen verschijnen (met een lichte hand van ontwerpers) in de vorm van modieuze geometrische vormen, verschillende ingewikkelde patronen, asymmetrische elementen. Het is bijna onmogelijk om het te overdrijven met zwart, en de veelzijdigheid ervan is bekend bij elke fashionista.

Zwarte en oranje jurken

Zwart is geliefd bij veel vrouwen vanwege zijn afslankende figuur. De mystieke eigenschappen van deze kleur zijn al sinds de oudheid bekend bij mensen. Met zwarte spatten voegt het beeld wat mysterie en mysterie toe. Tinten van deze kleur worden grijs genoemd. In een leuk ensemble passen ze ook goed bij de oranje hoofdtoon.

Met grijs

Grijs, hoewel een neutrale kleur, is nog steeds beter als er een kleine hoeveelheid op de jurk zit.

Oranje jurk met grijze schoenen

Grijs is bijvoorbeeld ideaal in de vorm van licht kant dat de kraag omlijst. Afzonderlijke elementen van het modieuze ensemble in de vorm van een grijze jas, vest of schoenen neutraliseren en kalmeren de flitsende basistint enigszins.Dus, als je bang bent om het te overdrijven met helderheid, verdun dan de afbeelding met een extra grijs ding. Een vergelijkbare kleurencombinatie is geschikt voor zowel werk als publicatie.

Met blauw

Het is bewezen dat een van de meest succesvolle en harmonieuze combinaties de combinatie van oranje en blauw is. Blijkbaar gebruiken ontwerpers daarom vaak zo'n mengsel in hun collecties: een oranje jurk met een blauwe omslag, een riem, een print, mouwen, een rand en andere elementen van deze tint.

Oranje jurk met blauw

Zo'n fusie is een win-win-optie voor zowel ontwerpers als klanten van deze producten. De populariteit van deze combinatie is te danken aan het feit dat beide kleuren elkaar gunstig afsteken.

Drievoudige kleurencombinaties

De meest gedurfde ontwerpers en stylisten beschouwen complexe combinaties van drie of meer kleuren in kleding. De triade van tinten, bestaande uit oranje, "groene appel" en helderblauw, is bedoeld voor de meest onverschrokken en buitengewone persoonlijkheden. Combineer felgroene schoenen en zomerse luchtaccessoires met een flitsende oranje jurk.

Let op, dergelijke variaties zijn succesvol voor een jong, creatief meisje, in staat tot weinig waanzin!

Een soortgelijk trio, maar toch rustiger en evenwichtiger in kleurverzadiging, een combinatie van lichtbruin, "donkere chocolade" tegen een achtergrond van sappige mandarijn. Onthoud hoe heerlijk mandarijn eruitziet in chocolade, en voel je vrij om deze complexe combinatie te kiezen. Trek schoenen aan in een dure chocoladetint in combinatie met een lichtbruine zomerjas of vest en je bent helemaal klaar voor een romantische avondwandeling met je geliefde man.

Wat te dragen met: accessoires oppakken

De oranje jurk past goed bij gouden sieraden, omdat de kleur van goud ook een soortgelijke warme tint heeft. Zilver zal hier overbodig zijn. In de zomer is het mogelijk om vergulde horloges en witte armbanden te combineren. Het beeld wordt meteen uniek.

Hollywood-diva's houden ervan om sappige oranje tinten te combineren met accessoires die bruin, turkoois of beige zijn, ze spelen graag met luipaardprints. En terecht, want deze optie ziet er erg glamoureus uit.

Accessoires voor een oranje jurk

Welke schoenen passen bij jou?

Correct geselecteerd schoeisel maakt de look vrij logisch af. Maar de verkeerde schoenen zullen al je inspanningen gemakkelijk vernietigen. Een van de eerste vereisten voor een schoen is de geschiktheid ervan. Het heeft geen zin om op kantoor hakken van 12 centimeter aan te trekken en er vervolgens tussen de tafels in te waggelen. De wandeling moet licht, casual zijn, net als je oranje jurk.

Schoenen voor een oranje jurk

Als je weet dat je de hele dag "op de been" moet, kies dan voor comfortabele en hoogwaardige schoenen van zacht leer met kleine hakjes. Naar een club of een feest gaan, platform en hoge hakken komen als nooit tevoren van pas. Het heeft geen zin om ton-sur-ton schoenen te matchen met een oranje jurk, anders krijgen we een eetbare vrucht in plaats van een zwevende diva. Als je het moeilijk vindt om te beslissen wat je opties zijn, kies dan voor huidskleurige schoenen die bij alle gelegenheden passen. Een ander voordeel van deze schoenen is dat ze de benen visueel verlengen, waardoor ze eindeloos worden.

Make-uptips

Accentueer je lippen door lippenstift te matchen in dezelfde tint als de toon van je jurk. Ogen mogen niet worden geladen met schaduwen. Het is voldoende om goed over de wimpers te schilderen met volumineuze donkerbruine mascara. Twee benaderingen zullen het effect van valse wimpers bereiken.

Selena Gomez make-up voor een oranje jurk

Nu het beeld honderd procent compleet is, zal het gevoel van je eigen uniciteit je de hele dag niet meer verlaten. Bovendien kan een oranje jurk een lading opgewektheid en goed humeur delen met anderen en hoef je niet langer in fronsende gezichten te kijken.

1 reactie

Kleed je als een sinaasappel! Heel opbeurend. Natuurlijk is deze kleur alleen geschikt in de zomer.

Mode

de schoonheid

huis