Woonkamerontwerp en interieur

Alles over het interieur van de woonkamer

Alles over het interieur van de woonkamer
Inhoud
 1. Welke kamer is de hal?
 2. Afmetingen (bewerken)
 3. Formulieren
 4. We houden rekening met de kenmerken
 5. Een kamer zonder raam
 6. Stijloplossingen
 7. Kleurenschema
 8. Vloer-, wand- en plafondafwerking
 9. Verlichting
 10. Opstelling van meubels
 11. Decor
 12. Hoe te zone?
 13. Waar moet u op letten bij het ontwikkelen van een ontwerpproject?
 14. Ideeën en tips
 15. Voorbeelden van goed ontwerp

Elke persoon streeft ernaar om in zijn huis niet alleen een stijlvol ontwerp te creëren, maar ook een echt gezellige hoek waar alle familieleden en vrienden graag samenkomen. De woonkamer kan hiervoor een ideale plek zijn.

Overweeg alle kenmerken van een dergelijke kamer en de nuances van het harmonieuze ontwerp.

Welke kamer is de hal?

De woonkamer is een zeer functionele ruimte, die vaak een hal wordt genoemd. Deze concepten, hoewel ze een verschillende oorsprong hebben, betekenen ongeveer hetzelfde als het gaat om het beschrijven van kamers in een appartement. Laten we hun voorkomen nader bekijken en ook verduidelijken of de hal een woonkamer is.

Het concept van "hal" verscheen in de oudheid in Frankrijk, en de juiste uitspraak was vrouwelijk - "hal". Deze term werd gebruikt om te verwijzen naar grote, ruime kamers met een minimum aan meubelattributen, bedoeld voor het ontvangen van gasten. Meestal werden in de zalen bals, dansen en andere amusementsevenementen gehouden, en soms zelfs sociale bijeenkomsten.

De woonkamer is iets gezelliger en in vergelijking met de hal zelfs persoonlijk en tikkeltje intiem.

Het punt is dat de woonkamer lang ook bedoeld was om gasten te ontmoeten, maar het was gewoon een kleine kring van mensen die vooral dicht bij de eigenaar van het huis stonden. De avonden werden op kleine schaal doorgebracht in vertrouwelijke gesprekken en familiefeesten.

Tegenwoordig worden woonkamers meestal hallen genoemd, vooral als ze een ruimte hebben die plaats biedt aan een groot aantal gasten. Maar het is vermeldenswaard dat de hal is nog steeds een breder concept, wat veel meer betekentbijvoorbeeld een sportschool, een danszaal, een bioscoop en de term 'woonkamer' beschrijft volledig het doel van de kamer en heeft geen andere betekenis.

Afmetingen (bewerken)

De grootte van de kamer voor het ontvangen van gasten kan compleet anders zijn, het hangt allemaal af van de totale oppervlakte van de woonruimte en van de wensen van de eigenaren. Natuurlijk is een feestmaal en het verzamelen van vrienden veel aangenamer in een grote, ruime kamer, maar een kleine, gezellige hoek zal niet de aandacht ontberen.

Binnen 30 m² m is er voldoende ruimte om vrij grote en tegelijkertijd comfortabele meubelattributen te huisvesten. Bijvoorbeeld brede banken met grote kussens, massieve kledingkasten en een grote salontafel. U kunt ook een thuisbioscoop en een grootbeeld-tv krijgen, wat handig is om films te kijken met het hele bedrijf of met uw gezin.

Iets minder ruim is de woonkamer met een oppervlakte van 25 m². m, waarvoor ook vrij grote meubel- en decorelementen kunnen worden geselecteerd. Zo'n kamer kan vierkant of rechthoekig zijn, dus u moet meubels rangschikken op basis van deze parameters.

Maar in een kamer met parameters van 13-14 m². m zal zorgvuldiger moeten nadenken over de lay-out en wat bescheidener moeten zijn in de keuze van meubelbegeleiding... Misschien moet je zelfs rondkomen met een bank en een modulaire tv-muur en wat dingen.

De inrichting zal veel bescheidener zijn in een kamer met een oppervlakte van 11 - 12 m². m. In dit geval hangt de situatie rechtstreeks af van de vorm van de kamer, aangezien een vierkante woonkamer u in staat stelt om compacte meubelstukken in het midden te concentreren, maar een rechthoekige maakt de plaatsing van meubelattributen uitsluitend langs de muren mogelijk.

Formulieren

In veel opzichten hangt het decor in de woonkamer af van de vorm van de kamer, die absoluut kan worden gevarieerd, omdat moderne technologieën en indelingen dit volledig mogelijk maken.

Zoals al gezegd, vierkant is veelzijdiger en stelt u in staat om alle benodigde meubels op een compacte en moderne manier te rangschikken. Bovendien wordt deze vorm als comfortabeler en praktischer beschouwd in termen van verlichting, omdat zelfs een centrale kroonluchter licht naar alle hoeken van de kamer kan verspreiden.

Er zijn ook lay-outs met lange smalle kamers, waarvan het ontwerp enigszins moeilijk kan zijn.

Om ervoor te zorgen dat de kamer niet klein lijkt, moet u zorgen voor het speciale ontwerp van de muren, wat zal helpen om de ruimte visueel te vergroten. Lichte kleuren en spiegelende oppervlakken helpen hierbij.

Het is veel minder gebruikelijk om een ​​pand te vinden ronde vorm, waarvan de meubelvulling en vormgeving niet zo eenvoudig te bedenken zal zijn. In dergelijke gevallen kunt u zich verbazen over de vervaardiging van exclusieve, op maat gemaakte meubels, die een geschikte vorm hebben en harmonieus in het interieur passen.

Je kunt ook langwerpige ronde kamers ontmoeten - in de vorm van een ovaal. Aanbevelingen voor hun lay-out en ontwerp zullen hetzelfde zijn als in het geval van een cirkel.

We houden rekening met de kenmerken

Alvorens direct door te gaan met het ontwerp van een dergelijke kamer, is het noodzakelijk om alle functies ervan in overweging te nemen die zowel het uiterlijk van de kamer als de functionaliteit ervan kunnen beïnvloeden.

Bovendien kunnen bepaalde functies een belemmering vormen voor het kopen van dit of dat meubilair, evenals een soort aanbevelingen voor de plaatsing ervan.

Doorloop woonkamer

Vaak zijn er indelingen met zogenaamde doorloophuiskamers. Dit duidt kamers aan die tussen andere in liggen. Bijvoorbeeld tussen de gang en de keuken, of tussen het eetgedeelte en de slaapkamers.Deze indeling van de kamer is zelfs enigszins centraal te noemen, want om op een ander punt in het appartement te komen, moet je er zeker doorheen.

Het bijzondere van zo'n kamer is dat: het heeft meerdere deuropeningen, misschien zelfs meerdere muren, wat betekent dat het plaatsen van meubels langs de muren wat moeilijk kan zijn.

Meestal bevinden banken en fauteuils zich in dergelijke kamers in het midden van de kamer, en kasten en tv-standaards bevinden zich in de buurt van de muren, waar de ruimte het toelaat.

U kunt ook overwegen om kleine kasten tussen deuropeningen te plaatsen.

Daarnaast, bij het plannen van dit soort is het noodzakelijk om voor het ontwerp van de binnendeuren te zorgen en van tevoren te bedenken of ze zullen worden uitgerust met deuren of worden gepresenteerd in de vorm van prachtige bogen.

Voor doorgangen tussen de slaapkamer en de woonkamer is de deur meer een noodzaak dan een soort decorelement, maar de afwezigheid ervan is heel acceptabel tussen de woonkamer en de keuken.

Met een balkon

Woonkamers met een balkon hebben ook een aantal kenmerken. Ze hebben bijvoorbeeld ook twee deuropeningen, waardoor meubels op dezelfde manier kunnen worden gerangschikt als in een doorloopruimte-indeling. het zou genoteerd moeten worden dat deze methode is geen moeilijkheid of een nadeel van dergelijke kamers, maar is integendeel zeer populair.

Daarnaast kan het balkon in het warme seizoen een soort zomerveranda worden, waar gasten ook kunnen samenkomen voor een kopje thee, een glas wijn en een gezellig gesprek. Het is alleen nodig om er mooie zomermeubels voor te kiezen, waardoor er een passende sfeer ontstaat.

En in sommige gevallen geven de appartementeigenaren er de voorkeur aan verwijder de muur die de kamer scheidt van het balkon en organiseer een gemeenschappelijke ruimte met prachtige panoramische ramen. Houd er rekening mee dat het in dergelijke gevallen nodig zal zijn om een ​​volledige vervanging van dubbele beglazing te gebruiken, evenals tot kapitaalisolatie en de installatie van krachtige verwarmingsapparaten, aangezien het balkongebied altijd veel kouder is dan de ruimte in de kamer.

Beide opties kunnen een functionele toevoeging zijn aan de hoofdruimte of een volledig aparte ruimte die een hoogtepunt van de kamer zal worden en gasten zal verrassen.

Woonkamer-studio

De woonkamer-studio is een kamer, in de meeste gevallen gecombineerd met de keuken, waardoor deze ook als een soort eetkamer kan worden geplaatst. Het voordeel van deze lay-out is dat: je kunt gasten altijd op een gezellige plek verzamelen en de volgende ruimte niet verlaten voor een hapje en een drankje. En een van de tekortkomingen is een mogelijk belangenconflict tussen degenen die willen ontspannen voor de tv en degenen die op dit moment bezig zijn met koken en onnodig lawaai kunnen maken.

Om zo'n kamer comfortabeler te maken, is het noodzakelijk om na te denken over de competente afbakening van de werkkeuken, het eetgedeelte en het recreatiegebied.

En als de tweede en derde zone misschien harmonieus compatibel zijn, heeft de eerste bijna altijd zonering nodig.

Hiervoor kunnen verschillende meubelen worden gebruikt, zoals rekken met planken of hoge toog, speciale verticale jaloezieën of decoratieve gordijnen, schuifdeurwanden of gipskartonconstructies en vele andere opties.

Daarnaast, het wordt aanbevolen om de recreatieruimte en de keuken op enige afstand van elkaar te plaatsen, en het beste van alles, aan verschillende uiteinden van de kamer.

Een kamer zonder raam

Er zijn vaak gevallen waarin, bij het bepalen van een kamer voor het organiseren van een woonkamer, de keuze valt op een kamer zonder ramen. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een belangrijk nadeel, aangezien daglicht bijdraagt ​​aan de sfeer van gezelligheid en altijd vrolijkt, maar de afwezigheid van ramen kan goed worden gebruikt, rekening houdend met andere belangrijke nuances.

De eerste stap is bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat er voldoende frisse lucht in de ruimte is, zeker als deze beperkt is en één ingang heeft.

Dingen zijn veel eenvoudiger met doorloopkamers zonder ramen, omdat ze worden geventileerd door tocht te creëren en niet moeilijk zullen zijn.

Daarnaast, in een ruimte zonder daglicht moet de verlichting goed georganiseerd zijn, zodat u, indien nodig, een intieme sfeer in de kamer kunt creëren met schemering of een vriendelijke, bevorderlijke communicatie - met volledig fel licht.

Het wordt ook aanbevolen om het algehele interieur van de kamer zo licht mogelijk te maken, met heldere details, zodat het bij afwezigheid van ramen niet donker en somber lijkt. De woonkamer moet een gevoel van veiligheid en ontspanning creëren, geen angst. En als je veel stoffen details en kussens aan het meubilair toevoegt, zal de kamer stralen met nieuwe kleuren en comfortabeler zijn.

Op de zolder

Een zolder wordt meestal een kamer op de bovenste verdieping van een huis genoemd, die behoort tot de zolder, die actief wordt geëxploiteerd. Ook appartementen met meerdere verdiepingen die zich op de bovenste verdiepingen van huizen bevinden en ramen in het dakoppervlak hebben, kunnen worden toegeschreven aan zolderappartementen. Dat wil zeggen, daglicht komt altijd van bovenaf de kamer binnen, wat een onmiskenbaar voordeel is.

Deze opstelling van ramen geeft je veel meer mogelijkheden om grote meubelstukken, bijvoorbeeld kasten of schotelkasten langs de muren te plaatsen. Bovendien zal er altijd een plek zijn om het interieur aan te vullen met een stijlvolle originele foto, wat ook een positief effect zal hebben op het algehele ontwerpconcept.

In de regel kunnen dergelijke kamers slechts één deuropening in de muur hebben of helemaal niet hebben als de kamer zich op de bovenste verdieping van een woonhuis bevindt. In dit geval is de entree naar de zolderwoonkamer direct in de verdieping.

Stijloplossingen

Door de verscheidenheid aan stijlrichtingen kunt u een bepaalde kamer ontwerpen in overeenstemming met elke smaakvoorkeur, en door stijlen te mengen kunt u een echt ongewoon en uniek interieur creëren. Laten we de meest populaire opties voor het stilistische ontwerp van woonkamers eens nader bekijken.

De klassiekers, die nooit aan populariteit verliezen, hebben karakteristieke kenmerken die alleen inherent zijn aan deze stijl. Een groot aantal pretentieuze meubelelementen, een overvloed aan kristal, zilver en verguldsel, evenals de decoratie van kamers met kolommen - dit alles geeft de klassieke stijl meer glans en luxe.

Ook kunnen meubelattributen in een dergelijk interieur worden versierd met sierlijke bloemenornamenten en opengewerkte gravures, en het interieur zelf wordt aangevuld met omvangrijke verlichtingsarmaturen, antieke kandelaars en dikke gordijnen.

Provençaalse stijl in de woonkamer is wat je nodig hebt om een ​​gezellige en intieme hoek te creëren. Een groot aantal natuurlijke elementen en natuurlijke materialen zullen bijdragen aan het creëren van een sfeer van warmte en rust, en zachte tinten zullen de kamer een verfijnde uitstraling geven.

Naast de sfeer van comfort, zijn er ook tonen van frisheid en romantiek in deze stijl. Een soortgelijk effect wordt bereikt met behulp van ruwe oppervlakken, het gebruik van verouderde meubels en de aanwezigheid van stoffen, gebreide en wollen elementen.

De aanwezigheid van een grote vrije ruimte en een minimum aan meubels zijn kenmerkende kenmerken van de loftstijl, die er wat casual en gedurfd uitziet, maar tegelijkertijd ongelooflijk stijlvol en populair is.

Deze stilistische trend wordt gekenmerkt door ruwe vormgevingselementen, bijvoorbeeld metselwerk of willekeurig aangebrachte structuurpleister. Ook worden de bijbehorende decoratieve elementen gebruikt in de vorm van meubels met een ongewone vorm, originele schilderijen en foto's, evenals verschillende straatnaamborden, posters en zelfs verkeersborden.

Solide en verfijnd Engelse stijl is misschien niet helemaal geschikt voor het inrichten van een woonkamer, omdat alle meubelattributen en materialen erin er wat omslachtig uitzien en de ruimte visueel zwaarder maken.

Afzonderlijk is het de moeite waard om de moderne stijl te benadrukken, waarvan de karakteristieke kenmerken praktisch en gemak zijn. Alle attributen van meubels moeten zo veelzijdig, compact en functioneel mogelijk zijn.Ook bij het ontwerpen van een moderne stijl is het gebruik van nutteloze accessoires niet toegestaan ​​zonder enig ander doel dan decor.

Kleurenschema

Soms is het vrij moeilijk om te beslissen over de kleuroplossingen in het interieur van de woonkamer, omdat het niet alleen belangrijk is om aangename tinten te kiezen, maar ook om ze correct met elkaar te combineren. Je vindt interieurs vaak overladen met kleuren of juist met een gebrek aan heldere details. Om dergelijke problemen te voorkomen, het verdient aanbeveling om alle aspecten van deze kwestie zorgvuldig te bestuderen.

Er moet bijvoorbeeld rekening mee worden gehouden dat: de overvloed aan rijk en donkerblauw in het interieur is vrij zeldzaam en oogt wat vulgair en smakeloos. Maar met behulp van blauwe details als decor heel toepasselijk en ziet er erg stijlvol uit.

Deze tint past goed bij wit, grijs, blauw en andere koude lichte kleuren.

Lila tint in het interieur van zo'n kamer kan het in twee versies worden gepresenteerd - verzadigd helder of bleek en delicaat. En als de eerste optie voornamelijk in de meubelpresentatie wordt gebruikt, kan de tweede de hoofdschaduw van het kamerontwerp worden. Ook is naast deze kleuren een paarse tint perfect.

Bruine tinten in het interieur van de woonkamer zijn heel gewoon, of het nu donkere tinten zijn of lichter en zachter... In de regel worden meubelattributen of vloerbedekkingen in donkere kleuren gedecoreerd, terwijl lichte worden gebruikt als plafond- en wandbekleding, evenals kleine stoffen accessoires.

Erg populair pasteltinten in interieurontwerp, vooral als het gaat om poederachtige, vanille, zachte lichtblauwe en lichte mentholtinten. Deze bloemen worden meestal gebruikt om muren, kussens of mooie tafelkleden en servetten op tafel te versieren. Dergelijke woonkamers zien er heel zachtaardig en erg gezellig uit.

Ziet er erg indrukwekkend uit pistache schaduw in het ontwerp van het pand, met de nadruk op al zijn voordelen. Bovendien is deze toon universeel en organisch gecombineerd met zowel donkere als lichte vloeren. Maar wanneer u een kamer vult, moet u vermijden meubels in felle, agressieve kleuren te kiezen, omdat het interieur in dit geval bont en niet comfortabel zal zijn.

Vloer-, wand- en plafondafwerking

Als het gaat om het inrichten van een kamer, moet je uiterst voorzichtig en selectief zijn. Niet alleen het uiterlijk van de woonkamer is direct afhankelijk van de gebruikte materialen, maar ook de levensduur van deze kamer, evenals het behoud van de oorspronkelijke uitstraling. Bovendien zal de functionaliteit van de ruimte ook afhangen van enkele nuances.

Zo speelt niet alleen de locatie van de ingang een belangrijke rol, maar ook de richting waarin de deur zal openen en sluiten.

Als u een deurboek of een andere optie met een schuifmechanisme gebruikt, doet de richting van de beweging er niet toe, en bij het installeren van een conventioneel deurblad moet het zo worden gemaakt dat het naar buiten opent om interne ruimte te besparen.

Ongeacht of de deuropening een deur heeft of zonder deze is ingericht, deze moet in elk geval dienovereenkomstig worden ingericht. En als er in de aanwezigheid van een canvas genoeg mooie hellingen zijn, dan geeft een opening zonder deur ruimte voor een vlucht van ontwerpverbeelding. De opening kan worden afgewerkt met gips of beplakt met behang, dan zal het niet opvallen, maar kan het worden versierd met een prachtige boog met gebeeldhouwde elementen of een product met kleine planken voor meer functionaliteit.

Om de muren van zo'n kamer te versieren, kun je niet gebruiken vochtbestendige coatings, aangezien de woonkamer zelden het probleem van het binnendringen van vloeistoffen tegenkomt. Past perfect kwaliteitsbehang, houten wandpanelen of sierpleister, waarmee u een gestructureerde textuur op de muur kunt creëren.Bovendien, heel vaak gebruikt verven en vernissen en foto collages.

Perfect als vloerbedekking laminaat of parketplaatdie voldoende sterkte hebben. Het is ook toegestaan ​​om linoleum en tapijt met een kleine pool te gebruiken, omdat lange vezels verward kunnen raken en gaan rollen. Het is niet uitgesloten en keramische tegel, vooral in het huis van degenen die graag de avond doorbrengen in een luidruchtig gezelschap boven een waterpijp.

Wat betreft het plafondontwerp, hier kunt u de fantasie de vrije loop laten en alle opties overwegen. Het kan zijn behang, overschilderbare tegels, eenvoudige afwerking met kleurstoffen, hangende structuren of rekbare stoffen, en ook de afwerking is hetzelfde decoratieve pleister.

Verlichting

Bij het organiseren van verlichting in de ruimte van de hal moet rekening worden gehouden met verschillende nuances.

 • Centrale verlichting zal op zijn plaats zijn als de belangrijkste meubelattributen zich in het midden van de kamer bevinden en de belangrijkste plaats van tijdverdrijf geconcentreerd is.
 • Als er meerdere stoelen in de kamer zijn, is het raadzaam om ernaast te plaatsen extra lichtbron. Bijvoorbeeld wandlampen of elegante vloerlampen.
 • In sommige gevallen worden gebruikt LED gekleurde strips, gelegen in de plafondruimte langs de kroonlijst of op andere plaatsen. Gekleurde verlichting helpt de sfeer op te fleuren en de juiste sfeer te creëren voor een luidruchtige avond met vrienden.
 • Toegestaan ​​om te gebruiken kasten of planken met achtergrondverlichting, waardoor je een intieme schemersfeer kunt creëren voor een romantische setting.
 • Ook heel gewoon spot plafondverlichting... Bijvoorbeeld kleine ronde lampjes boven bepaalde meubels of woonkamers die aparte schakelaars hebben en onafhankelijk van elkaar kunnen werken.

  Het is ook vermeldenswaard dat bij het organiseren van verlichting vaak schakelaars aan verschillende uiteinden van de kamer worden gebruikt, zodat u op elk moment een deel van de verlichtingsarmaturen kunt in- of uitschakelen.

  Opstelling van meubels

  De opstelling van meubels speelt een zeer belangrijke rol in het ontwerp van elke kamer, omdat u in dit proces de onvolkomenheden van de kamer kunt corrigeren, aandacht kunt besteden aan de voordelen, en ook met de ruimte kunt spelen om de visuele verandering te brengen perceptie.

  Zoals eerder vermeld, De meest succesvolle manier om meubelattributen in een ruime woonkamer te plaatsen, is de centrale opstelling van gestoffeerde meubels en kasten rond de omtrek van de kamer. Met een dergelijke opstelling kunt u de ruimte visueel in zones onderbrengen zonder extra details te gebruiken, omdat het meubilair zelf dergelijke details zal zijn.

  Als er vrije ruimte is, kunnen banken en fauteuils ook in de vorm van de letter "P" worden geplaatst en kan in het midden een kleine salontafel worden geplaatst waarop u altijd drankjes en snacks kunt zetten die bedoeld zijn voor een filmavond .

  Ze zullen helpen om onvolkomenheden in de ruimte te corrigeren en de hoekkasten voor dingen of voor gerechten iets visueel te vergroten. Vooral modellen zonder zijborden zijn populair, maar ze lijken vaak minder ruim, hoewel de diepte van dergelijke producten anders doet vermoeden. Dergelijke meubelattributen, geïnstalleerd in ten minste twee hoeken van de woonkamer, helpen de contouren zachter te maken en nemen niet te veel ruimte in beslag.

  Als u niet van plan bent om de kamer met een grote hoeveelheid meubels te vullen, maar er toch opslagruimte nodig is, is het aan te raden om een ​​lage maar lange kast te nemen die langs de muur zal worden geplaatst, evenals wandkasten of planken.

  Op de kast kan een tv van elk formaat worden geplaatst en kasten en planken zijn geschikt voor het opbergen van borden of decoratieve items.

  Ook zullen zachte poefs en kleine functionele ladekasten perfect passen in het kader van een dergelijke kamer.

  Decor

  Decoratieve elementen in het interieur van absoluut elke kamer zullen alleen maar een voordeel zijn, als ze in redelijke hoeveelheden worden gebruikt en geselecteerd rekening houdend met de stijl van het interieur en het algemene idee.

  Een boeket heldere bloemen zal bijvoorbeeld een hoogtepunt zijn in een interieur in witte tinten met heldere details, maar in een kamer met een ontwerp in pastel- en nude-tinten zal het er pretentieus en ongepast uitzien. Het is vermeldenswaard dat bloemen vaak het decor van een kamer zijn, of het nu gaat om gesneden levende planten en potopties of kunstmatige producten.

  Als accessoires worden vaak kleine vazen ​​en grotere vloermodellen, kandelaars, mooie beeldjes en zelfs klokken gebruikt. Al deze items kunnen dezelfde stijl hebben als het algemene interieur, of volledig neutraal zijn, waardoor ze veelzijdig zijn voor elke kamer.

  Een nogal ongewone woonkamerinrichting kan zijn aquarium. Hoewel hij speciale zorg en bepaalde detentievoorwaarden nodig heeft, is hij het geld en de moeite nog steeds waard. Het punt is dat de kamer met het aquarium en zijn bewoners levendiger zal zijn, en het kijken naar de vissen zal helpen om te kalmeren en te ontspannen na een dag hard werken.

  Bovendien worden dekens, spreien, zachte kussens en textieldecoratie heel vaak gebruikt als decoratieve elementen.

  Hoe te zone?

  Heel vaak kan het nodig zijn om een ​​ruimte in te delen als de kamers aangrenzend zijn of als een kamer meerdere functies moet vervullen. De meest opvallende voorbeelden zijn keukens in combinatie met woonkamers, of kleine kamers die een gasten- en slaapgedeelte moeten combineren.

  Scheidingswanden van gipsplaat of kleine meubelrekken helpen om de keuken van de ruimte van de hal te scheiden. Bouw geen te omvangrijke constructies, omdat deze de algehele ruimte negatief beïnvloeden.

  Het zijn voldoende elementen met een hoogte van niet meer dan anderhalve meter, die ook kunnen worden uitgerust met verlichting en planken.

  Gordijnen kunnen worden gebruikt voor zonering. Bovendien zijn voor dergelijke doeleinden zowel gewone dubbelzijdige doeken als producten aan kettingen bestaande uit kralen, evenals Romeinse modellen met een verticaal hefmechanisme geschikt. En als de eerste twee opties worden gebruikt om de ene zone volledig van de andere af te sluiten, vervullen vouwgordijnen de functie van een scheidingswand en verdelen ze de ruimte slechts gedeeltelijk.

  Je kunt de ruimte ook in zones verdelen met behulp van een standaard met een aquarium, een grote standaard voor bloempotten, maar ook met behulp van decoratieve gebeeldhouwde scheidingswanden. Elk van deze opties zal niet alleen een afbakening van zones zijn, maar ook een zeer effectief decor.

  Waar moet u op letten bij het ontwikkelen van een ontwerpproject?

  Voordat u doorgaat met een meer gedetailleerde ontwikkeling van het interieurproject van de woonkamer, moet u rekening houden met veel belangrijke nuances. Bijvoorbeeld individuele kenmerken van de afmetingen en vormen van gebouwen, die de mogelijkheid om kant-en-klare lay-outs te gebruiken volledig uitsluiten en de creatie van een nieuw, uniek ontwerp dat geschikt is voor een bepaalde kamer, impliceren.

  Als u niet zeker bent van uw capaciteiten en twijfelt of u in staat zult zijn om tot in het kleinste detail over het interieur na te denken en uw plannen tot leven te brengen, is het raadzaam om de hulp in te roepen van ontwerpers en een bedrijf dat zich bezighoudt met de renovatie van gebouwen . Ontwerpideeën zijn soms vrij niet-standaard, dus alleen professionals kunnen ze tot leven brengen.

  Als je een echt elite duur interieur in je woonkamer wilt zien, dan moet je de juiste premium materialen gebruiken, die niet alleen een karakteristieke uitstraling hebben, maar ook een hoog niveau van kwaliteit en duurzaamheid hebben, waardoor ze veel langer meegaan dan goedkopere analogen.

  Als het uw doel is om besparingen te maximaliseren en een meer budgettaire ontwerpoptie te creëren, is het aan te raden om goedkopere afwerkingsmaterialen en meubelattributen te selecteren en enkele trucs uit te voeren.

  Bijvoorbeeld het ontwerp van de kamer in de stijl van minimalisme, waardoor u geen onnodige accessoires en dus onnodige uitgaven hoeft te gebruiken.

  Het voordeel van woonkamers in landhuizen is dat: tijdens de constructie kunt u de vereiste vorm en parameters voor de kamer instellen. Alles is veel gecompliceerder met het pand in het appartement, omdat het in paneel- en bakstenen huizen vaak verboden is om de muren te demonteren om de ruimte te vergroten. We zullen op andere manieren moeten handelen en de zaal ruimer moeten maken door ontwerptrucs.

  U kunt ook de optie overwegen met de bouw van een klein podium, waarop een recreatiegebied of een ruimte voor een feest zal zijn. Maar in dit geval moet u ervoor zorgen dat het podium niet te veel ruimte in beslag neemt en geen obstakels opwerpt voor vrije beweging door de kamer.

  Ideeën en tips

  Welnu, zodat het interieur van uw woonkamer de aandacht trekt en uw vrienden verrast, het wordt aanbevolen om enkele adviezen en ongebruikelijke ideeën van professionals in acht te nemen.

  • Om de kamer lichter en ruimer te laten lijken, kunt u een glanzend spanplafonddoek gebruiken. Het is het beste om het in een neutrale witte kleur te houden, omdat opties voor andere tinten dit effect mogelijk niet geven.
  • Als de ruimte van de kamer het toelaat, is het aan te raden om een ​​U-vormige bank met een versierde rugleuning aan te schaffen, die zich mogelijk in het midden van de kamer bevindt. Dit model biedt plaats aan een veel groter aantal mensen dan een eenvoudige bank met extra stoelen.
  • Stijlvolle interieurs hebben zelden een monochroom muurontwerp, meestal zijn ze een combinatie van neutraal behang en doeken met interessante ornamenten en patronen.
  • Om de kamer functioneler te maken, kun je een slaapbank pakken. In dit geval kunnen gasten die laat opblijven overnachten en comfortabel slapen.
  • Als je lege ruimte op de muren moet opvullen, is het aan te raden om gewone of modulaire schilderijen te gebruiken met een neutraal patroon dat al je gezinsleden zal plezieren. In de regel passen dergelijke foto's harmonieus in het interieur en vervelen ze zich niet lang.
  • Ontwerpers raden ook af om textiel te kiezen voor decor met een te felle print, omdat je het binnenkort wilt veranderen. Een uitstekende keuze zijn producten in neutrale kleuren zonder patroon.

  Voorbeelden van goed ontwerp

  De verfijnde stijl van de woonkamer in zachte pastelkleuren zal zachte en gevoelige karakters aanspreken. Een zachte comfortabele bank is een soort scheidingslijn tussen de ontspanningsruimte en de eetruimte.

  De grote U-vormige bank past perfect in het interieur van de woonkamer in gedempte tinten grijs en bruin. De compositie wordt aangevuld met ongebruikelijke details - een originele salontafel en een schommelstoel.

  Een sprekend voorbeeld van de zonering van de keuken en leefruimte met behulp van een gipskartonwand met ingebouwde tv. Het interieur is gedecoreerd in neutrale lichte kleuren en aangevuld met enkele heldere details, wat het nog meer originaliteit geeft.

  Een mooie minimalistische woonkamer heeft geen onnodige details en zou er een beetje leeg uitzien als de lichte details in de vorm van kussens en schilderijen er niet waren. De grote salontafel, die zich tussen de twee banken bevindt, heeft een transparant glazen oppervlak en is daarom ideaal voor deze setting.

  Zie hieronder voor de belangrijkste geheimen van woonkamerontwerp.

  geen commentaar

  Mode

  de schoonheid

  huis