Stijlen en modellen van jurken

Sarong - een in het oog springend stuk strandkleding

Sarong - een in het oog springend stuk strandkleding
Inhoud
  1. Eigenaardigheden
  2. Hoe te binden?
  3. Waarmee te dragen?
  4. Accessoires

Beachwear heeft een groot aantal kledingopties van over de hele wereld. Als de pareo al een vertrouwd onderdeel van de zomergarderobe is geworden, dan wordt er nog naar de sarong gekeken.

Sarong

Thuis kan het op verschillende manieren worden genoemd, waaronder "mundu".

Sarong is een vierkante of rechthoekige sjaal met een vrij lange zijde - ongeveer 2 m.

Juist in zijn lengte verschilt de sarong van de pareo, die al stevig in ons leven is ingeburgerd. De langste zijde van de pareo is meestal 1,4 m.

Sarong sjaal

Er zijn veel manieren om een ​​sarong te strikken, dus een dergelijke sjaal kan meerdere items vervangen. Multifunctionaliteit is erg belangrijk voor toeristen, dus we raden je aan hier goed op te letten!

Eigenaardigheden

Voor de inheemse bevolking is de sarong een kledingstuk van volledige lengte, een kruising tussen een rok en een jurk. Voor verschillende volkeren is dit alleen een vrouwelijk of alleen een mannelijk onderdeel van de garderobe, voor anderen wordt het door iedereen gedragen. Afhankelijk van de duurzaamheid van de nationale tradities, is de sarong veranderd in een feestelijk en religieus kostuum, dat meestal wordt gedragen voor uitzonderlijke gelegenheden, of is het een onderscheidend element geworden van de Aboriginals, omdat het een integraal onderdeel is van de dagelijkse kleding.

De inheemse bevolking gebruikt sjaals gemaakt van praktische natuurlijke stoffen van traditionele kleuren, en toeristen kiezen voor lichte, gehoorzame en vliegende sarongs gemaakt van katoen, zijde, chiffon en satijn. Speciale ringen en gespen fixeren de sarong, die zeer comfortabel is om te dragen. Thais fixeren de stof vaak op het lichaam en imiteren een wijde broek.

De speciale gratie die kleding aan vrouwen geeft, de vloeiendheid van beweging en het vermogen om gemakkelijk van vorm te veranderen, maakten de sarong tot een interessant object voor ontwerpers.Dus de zomergarderobe werd aangevuld met een universeel en mooi detail dat het beeld mysterieus maakt. Ongewone kleuren, hun combinaties en eigenzinnige patronen werden ook uitgevonden omwille van de mode voor sjaals.

Naast traditionele methoden voor het verven en weven van draden, begonnen ze schilderen op stof te gebruiken (bijvoorbeeld batik of ikat).

Sarong op heupen

Als je een sarong in huis haalt, kun je er een kunstvoorwerp van maken (tas, hoofddoek of halsdoek) of zelfs een interieuritem (in de vorm van gordijnen, spreien, panelen, tafelkleden). Of je kunt het in een koffer stoppen, wachtend op nieuwe reizen.

Hoe te binden?

Sarong heeft een groot formaat, dus als je fantasie hebt, kun je romantische of etnische afbeeldingen maken. Meestal wordt de sarong als een rok om de heupen of taille gebonden.

Manieren om een ​​sarong te binden

Laten we eens kijken naar de gebruikelijke manieren om een ​​sarong te strikken. Velen van hen zijn eenvoudig en zullen niet lang duren.

Manieren om een ​​sarong te binden

Caribische optie

Hiermee kunt u de hoogte van de sjaal op het lichaam kiezen: op de heupen of hoog onder de buste. Als je jezelf in een sjaal wikkelt, moet je de staarten aan de voorkant in een knoop binden (ze kunnen vrij of verborgen worden gelaten). Een elegantere methode is dat de knoop offset wordt gemaakt: ze nemen het ene uiteinde en als een tweede staart voor de knoop onderscheppen ze eenvoudig een stuk stof langs de bovenkant. De rest van de stof is opgemaakt als een geur, die het voorzichtig naar binnen stopt in de taille en zo de knoop maskeert.

Sarong - Caribische manier van binden

Thaise versie

Ze plaatsen de stof verticaal, wikkelen de korte rand om het lichaam en binden het aan de voorkant. De onderkant van de sjaal is aan één of beide zijden gedraaid, de uiteinden zijn verhoogd tot aan de taille en de eerste knoop is verborgen met deze draperie. Je kunt de stof vanaf de onderkant tussen de benen laten lopen, zo krijg je een harembroek. Deze optie is betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken.

Sarong - Thaise manier van binden

in Birma

Naai de sarong langs de korte rand, laat de gaten door. Door de "pijp" aan te trekken, onderscheppen ze de "paardenstaarten" langs de bovenrand, binden ze aan de voorkant en maken plooien die naar binnen kijken. De knopen van de paardenstaart zijn naar binnen gewikkeld. Deze methode zal helpen om van de sjaal een rok of jurk te maken.

De eenvoudigste opties zijn om de stof in de lengte te vouwen, de stof om de heupen te wikkelen en de bovenranden vast te binden. Dit maakt de minirok af. Mooie asymmetrische rokken worden verkregen door een vierkante sarong te vouwen.

Sarong minirok

Masterclasses helpen je om binnen enkele seconden een jurk te maken:

  • Haal de stof achter je rug, kruis de bovenste uiteinden op je borst, rol ze in bundels en knoop ze vast aan de achterkant van je nek.
  • Laat een rand aan de zijkant, til de sarong over de borst, schuif de sjaal achter de rug en wikkel hem om het lichaam, er zal een overlap van stof op de rug zijn. Probeer de onderste hoek van de sjaal vrij te laten boven de stof. De tweede bovenhoek kan ook aan de zijkant zitten. Deze uiteinden zullen dienen als banden: we tillen ze van onder de oksels naar voren omhoog, we binden ze aan de achterkant van de nek.
  • Op een vergelijkbare manier kan een kortere sjaal op één schouder worden vastgemaakt: het midden van de sarong is naar één kant georiënteerd, aan de andere kant overlapt de stof met de oksels, de hoeken van de sjaal na dit kruis zijn in elkaar gevouwen bundels, op de schouder getild en van bovenaf vastgebonden. Het resultaat is een asymmetrische jurk in antieke stijl.

Dit zijn de meest populaire manieren. Het is de moeite waard om te experimenteren om je eigen versie te vinden, omdat een goed gekozen patroon en een correct gebonden sarong elegantie aan de figuur zullen toevoegen.

Voor dames met een weelderige buste is het bijvoorbeeld beter om een ​​sarong als een rok te binden, en bij een kleine knoop op de borst. Correcte verticale of diagonale tekening zal helpen om de volledigheid te corrigeren. Een sjaal die boven de taille is geknoopt, voegt hoogte toe. Hoe smaller de schouders, hoe hoger de sarong moet zijn.

Sarong als rok voor mollig

Waarmee te dragen?

Inheemse volkeren dragen deze rokken met speciale blouses. Maar de rest van de wereld gebruikt de sarong het liefst als onderdeel van een strandoutfit, in combinatie met losse en eendelige badpakken, tops en lichte open schoenen.

Sarong

Elegante en exclusieve sjaals kunnen voor zomerfeesten als jurk worden gedragen en de outfit aanvullen met sandalen met hak of plateauzolen. Basic teenslippers en strandslippers maken elke sarong-look compleet.Variaties met schoenen met stropdassen zullen interessant zijn, wanneer linten, riemen de benen "omhelzen".

Accessoires

Gezien de bijzonderheden van dergelijke zomerkleding, kun je van de accessoires stoppen bij hoeden, hoofdbanden en sjaals. Heldere decoraties zullen ook hun plaats vinden. Het kunnen goedkope sieraden zijn, kleurrijke oorbellen, armbanden, massieve kettingen gemaakt van stenen of glas. Interessante sets van schelpen, koralen, veren.

Strandlooks love bags gemaakt van natuurlijke materialen: katoen, stro, etc. Groot of klein, hard of zacht als rugzakken, in de meest uiteenlopende vormen - het hangt af van uw voorkeuren en behoeften.

Speciale gespen-knopen, zoals voor halsdoeken, helpen om de outfit stevig vast te maken. Ze zijn er in verschillende vormen om je look nog verfijnder en eleganter te maken. Als je een sarong als jurk draagt, kun je hem omgorden. De moderne interpretatie laat het toe.

Sarong gecombineerd met een brede riem

Een zomerse look is niet compleet zonder een grote zonnebril, want het is deze bril die je ogen helpt beschermen tegen de brandende stralen. Sarong is als outfit niet alleen een eerbetoon aan mode en schoonheid, maar ook een zeer functioneel en comfortabel ding dat het belangrijkste element van het beeld kan worden. Het is de moeite waard om een ​​paar sarongs te kopen om het gemakkelijk te maken om je look elke dag te veranderen!

geen commentaar

Mode

de schoonheid

huis