Stijlen en modellen van jurken

Sari - jurk van hindoegodinnen en gewone Indiase vrouwen

Sari - jurk van hindoegodinnen en gewone Indiase vrouwen
Inhoud
 1. Een beetje geschiedenis
 2. Kenmerken van Indiase kleding
 3. Aishwarya Rai-stijl
 4. Bruiloft sari
 5. De duurste sari ter wereld
 6. Hoe aan te brengen?
 7. Waarmee te dragen?

Op de pagina's van tijdschriften en sites heb je waarschijnlijk meer dan eens Indiase schoonheden gezien in heldere outfits afgezet met edelstenen en geborduurde patronen. De stof die ze dragen heet een sari.

Indiase sari

Sari is de traditionele kleding van vrouwen die in India wonen. Zo'n outfit, die vele eeuwen geleden verscheen, was gemaakt van een lang stuk canvas in de vorm van een rechthoek. Vrouwen wikkelden zich in zo'n canvas en drapeerden het om de rondingen van de figuur te benadrukken en mogelijke gebreken te verbergen.

Eeuwen later zijn sari's nog steeds populair. Dit is de casual en nette kleding van Indiase vrouwen, evenals de originele kleding van vrouwen in andere landen. Met behulp van een sari kunnen schoonheden hun vrouwelijkheid, gratie en gratie demonstreren.

Europese sari groen-beige

Het product is een naadloos canvas van 5-9 meter lang en ongeveer 1 meter breed. Daaronder trekt een vrouw een rok aan, die iets korter is dan een sari, en een blouse die een choli wordt genoemd. De blouse komt vaak overeen met de kleur van de rok en sari, hoewel als de sari een effen kleur heeft, de afwerking van de blouse kan verschillen.

Een beetje geschiedenis

Veel legendes worden geassocieerd met het uiterlijk van de sari in de garderobe van Indiase vrouwen. Volgens een van hen is zo'n jurk gemaakt op een magisch weefgetouw door een wever die droomde van een ideale vrouw. Hij combineerde in het canvas alle kwaliteiten die in zo'n schoonheid zouden moeten zitten, nadat hij ongelooflijk mooie en lange kleding had ontvangen.

Vrouw in sari

Een andere legende verbindt de oorsprong van de sari met de Pandava-koning, die zijn fortuin en zijn eigen familie verloor door te gokken. Het laatste verlies van de koning was zijn vrouw. Vijanden wilden haar naakt krijgen, wilden de vrouw te schande maken, maar konden de kleren niet afwikkelen.De Pandava-partner werd beschermd door Krishna door haar in een sari te kleden.

Kenmerken van Indiase kleding

Door de stof van een sari, de kleuren, draperie en ornament zorgvuldig te onderzoeken, kun je veel leren over het meisje op wie je zo'n jurk ziet. Sarees zijn meestal gemaakt van zijde, chiffon of katoen. De kwaliteit van het materiaal geeft de rijkdom van de drager van de sari aan.

De kleur van de outfit kan veel vertellen. Weduwen dragen witte sari's zonder patronen, jonge moeders dragen direct na de bevalling gele sari's, bruiden dragen groene of rode sari's versierd met goudborduurwerk. Zwart gewaad wordt uiterst zelden gedragen, gezien het pech.

Alleen mannen zijn betrokken bij de productie van Indiase sari's. Eén outfit wordt geproduceerd over een lange periode (ongeveer 6 maanden). Een sari is geen goedkope outfit te noemen, maar zoiets gaat heel lang mee en wordt vaak doorgegeven aan nazaten.

Mooie sari

Op het eerste gezicht lijken de meeste sarees op elkaar, maar dit is helemaal niet het geval. Elke outfit is uniek en er zijn meer dan een dozijn manieren om ze te draperen.

Aishwarya Rai-stijl

De beroemde Indiase actrice verscheen herhaaldelijk op de rode loper en andere belangrijke evenementen in luxueuze sari's.

Aishwarya Rai mooie sari

In 2012 verscheen de Bollywood-ster op een liefdadigheidsreceptie in een designer lichte sari met goudborduurwerk, en in 2013 zag haar gouden sari bij het Cannes-diner er geweldig uit. De actrice complementeert deze chique outfit met een glanzende clutch en gouden sieraden.

Hoewel de rode kleur niet erg geschikt is voor ceremoniële acteerevenementen, omdat het versmelt met de kleur van de baan, maar op Aishwarya Rai zien sari's in rood er geweldig uit. De actrice heeft verschillende keren chique sari's van deze kleur gedragen bij filmpremières en liefdadigheidsevenementen.

 Aishwarya Rai in Krksnom Sari 2012

Bovendien kiest Aishwarya vaak voor delicate pure sarees. In 2006 creëerde de actrice een gewaagde look met een groene sari met wit borduurwerk. Voor hem pakte de schoonheid een clutch-schelp en lange oorbellen. In 2011 was Aishwarya's outfit zachtroze en de versiering bestond uit kralen en zilverachtig kant.

Bruiloft sari

De sari's waarin het meisje gaat trouwen zijn erg mooi en verfijnd. Producten zijn versierd met kralen, zilveren of gouden borduursels, strass-steentjes en andere aantrekkelijke decoraties.

Witte bruiloft sari

De keuze van de stof, het patroon en de draperiemethode wordt beïnvloed door de regio waar de bruid woont, het welzijn van haar familie en andere nuances. In de noordelijke regio's van India kleden bruiden zich bijvoorbeeld in een rode sari, in het oosten - in een gele outfit, in Maharashtra - in een groene sari en in Assam - in een sneeuwwitte.

De duurste sari ter wereld

In het Guinness Book of Records in 2008 werden de meest luxueuze en dure sarees geregistreerd. Het product werd geschat op 100 duizend dollar (ongeveer 4 miljoen roepies). 30 wevers namen deel aan de productie van zo'n sari. Ze hebben de outfit ongeveer 7 maanden met de hand gemaakt, waardoor een werkelijk ongelooflijke outfit is ontstaan.

De duurste sari ter wereld

Sarees werden geborduurd met draden van zilver, platina en goud, en vervolgens versierd met diamanten, saffieren, robijnen, topaas, koralen, smaragden en andere edelstenen.

Bovendien zit de waarde van het product niet alleen in een dergelijke afwerking, maar ook in de tekeningen op de sari. Het doek was versierd met 11 schilderijen van een beroemde kunstenaar uit India. Het gewicht van de duurste sari was ongeveer 8 kilogram.

Hoe aan te brengen?

 1. Met je rok en blouse aan, begin je de sari in de rok te stoppen vanaf de rechterkant van het linnen.
 2. Wikkel het product van de rechterkant naar de linkerkant en maak één cirkel. In dit geval moet de onderkant van de sari de grond raken.
 3. Begin vervolgens met het verzamelen van de plooien van de sari. Afhankelijk van de lengte van het product, krijgt u 5-7 vouwen of meer.
 4. De verzamelde plooien worden achter de rok bij elkaar gezet zodat ze naar links "kijken".
 5. Wikkel het resterende vrije deel van het canvas om de taille en gooi het uiteinde van het product over je schouder. Je kunt hem met leuke spelden aan je schouder vastmaken.
Hoe trek je een sari aan?

Waarmee te dragen?

 • Schoenen die geschikt zijn onder de sari zijn ballerina's of sandalen met een platte zool.
 • Voor een elegante versie van de sari kun je een kleine clutch pakken.
 • Een sari is een prachtige combinatie van verschillende sieraden, bijvoorbeeld armbanden, ringen, kettingen, grote oorbellen en andere sieraden.
2 reacties

Hoe mooi het is! Deze Indiase outfits wenken me. Ik wil naar Indië.

Bedankt voor een mooi en opvallend artikel. Zoveel mooie foto's!

Mode

de schoonheid

huis