Stijlen en modellen van jurken

Hoe kies je een trouwjurk?

Hoe kies je een trouwjurk?
Inhoud
 1. Selectieregels
 2. Lengte
 3. stijlen
 4. voor zwanger
 5. Voor vol
 6. Kleur
 7. Accessoires
 8. kapsel
 9. Verzinnen

In het leven van elk meisje is er dezelfde man met wie ze klaar is om in het huwelijksbootje te stappen. Het komt vaak voor dat pasgetrouwden besluiten een eed af te leggen voor de hogere machten en naar de kerk gaan om te trouwen. Wat moet een trouwjurk zijn en hoe kies je de juiste?

Selectieregels

Als je een bruiloft kiest, moet je op bepaalde regels letten bij het kiezen van een trouwjurk:

 • Een outfit die armen, schouders, rug, benen en borst overmatig blootlegt, is niet geschikt voor een huwelijksceremonie. De jurk moet worden gesloten of aangevuld met een bolero.
 • Hetzelfde geldt voor de lengte - deze moet onder de knieën zijn. Je kunt geen korte en strakke jurk dragen naar de bruiloft.
 • Kies geen jurk met uitgebreide decoratie. Delicaat borduurwerk, parelkralen of draperie zijn precies goed.
 • Satijn, chiffon, guipure of elke andere stof is geschikt voor de stof, maar let erop dat de outfit er natuurlijk en eenvoudig uitziet.
 • Een ergonomisch model voor een bruiloft is een jurk met een rechte of licht uitlopende snit.
 • De trein is een onderdeel van de katholieke trouwjurk, dus het is niet helemaal geschikt voor orthodoxe kerken.
 • Het hoofd moet bedekt zijn met een hoed.
 • Matiging in kleding gaat verder met ingehouden make-up en bescheiden maar comfortabele schoenen.

Lengte

Velen zijn gewend te geloven dat de beste optie voor een bruiloft de maximale lengte is. Mooi, plechtig, bescheiden. De vloerlengte is natuurlijk altijd relevant, maar de kerk verbiedt geen jurken van gemiddelde lengte, het belangrijkste is dat de knieën bedekt zijn.

Korte trouwjurk

Een lange jurk van kant of satijn ziet er gracieus, elegant en gewoonweg prachtig uit.Je kunt er een delicate sluier of een kanten sjaal op het hoofd en de schouders aan toevoegen.

Bijzonder populair zijn transformerende jurken, waarbij de rok van vorm kan veranderen of los kan komen. Onder hen vindt u een model van een geschikte stijl voor zowel een bruiloft als een plechtige gebeurtenis. Een afneembare rok lost het lengteprobleem op als je van korte jurken houdt.

Trouwjurk-transformator

stijlen

Jurken in de stijl van prinses en jaar worden zeer zelden gekozen voor bruiloften. Er wordt aangenomen dat het geen pluizige rok is waarmee je de bescheidenheid van de bruid kunt demonstreren. Toch hebben modetrends de modellen van trouwjurken beïnvloed. Het is toegestaan ​​​​om een ​​​​jurk met mouwen en een halslijn van doorschijnende stof te kiezen.

Met mouwen

De trouwjurk kan worden gemaakt met verschillende vormen van mouwen: lantaarn, recht, nauwsluitend, lang of kort.

Delicaatheid en vrouwelijkheid straalt van jurken met lange mouwen. De beste optie zou een jurk zijn met een kanten lijfje en mouwen, evenals satijnen modellen.

Trouwjurk met kanten mouwen

Als je hebt gekozen voor een model met korte mouwen, dan moet je handschoenen toevoegen die qua kleur en materiaal bij de outfit passen.

Trouwjurk met korte mouwen en handschoenen

Gesloten

Volgens de kanunniken van de kerk is het de jurk die de armen, schouders, borst en benen bedekt die ideaal zijn voor een bruiloft. Gesloten outfits zijn geschikt voor bescheiden en serieuze meisjes die er perfect uit willen zien. Guipure mouwen en lijfje zal de ernst verdunnen.

Veter

Trouwjurken gemaakt van kant en guipure zullen de kwetsbaarheid en tederheid van het meisje benadrukken. Zo'n trouwjurk zal verfijnd en rijk zijn.

Een ander pluspunt is dat door de luxe van het materiaal de outfit geen speciale versieringen en toevoegingen nodig heeft. De jurk kan worden genaaid van opengewerkte stoffen of ermee worden versierd.

Eenvoudig

De eenvoud en schoonheid van de outfits zonder onnodige pretentie zullen de onschuld van de bruid benadrukken, haar tederheid en vrouwelijkheid geven. Zo'n outfit is het meest optimaal voor een huwelijksceremonie. Een eenvoudige satijnen jurk met een kanten sluier zou de beste keuze zijn.

voor zwanger

Als de bruiloft tijdens de zwangerschap plaatsvindt, moet u het silhouet zorgvuldig selecteren. In de eerste maanden van de zwangerschap is de beste optie een A-lijn outfit of een Griekse jurk met hoge taille die je buik verbergt.

Trouwjurk voor zwangere vrouwen

Aangezien een witte jurk, volgens religieuze dogma's, alleen door een maagd kan worden gedragen, moeten meisjes in positie een jurk met andere lichte kleuren kiezen.

Voor vol

De keuze van een model moet met de nodige voorzichtigheid worden benaderd, rekening houdend met de kenmerken van de lichaamsbouw. Het universele Griekse silhouet verbergt bijna alle imperfecties in de buikstreek en de A-lijn outfit corrigeert visueel de imperfecties in de heupen.

Als je een goed gedefinieerde taille hebt, probeer dan een zeemeerminjurk.

A-lijn jurk zal brede heupen verbergen en visueel de schouders breder maken.

Kleur

Naast de traditionele witte kleur, zijn outfits van alle lichte en delicate tinten ook perfect voor bruiloften: roze, crème beige, melk, groen, blauw.

Outfits met donkere kleuren zijn onaanvaardbaar voor bruiloften.

Een witte jurk is een traditionele huwelijksoplossing, dus deze outfit zal nooit mislukken. Naast de symboliek van wit past het ook goed bij het kleurtje van de bruid. Dus als je voor de bruiloft tijd had om de zee of in een solarium te bezoeken, zal een witte outfit er erg goed uitzien op een bronzen huid.

Gesloten retro trouwjurk

Accessoires

Schoenen

Let tijdens de huwelijksceremonie goed op de schoenen waarin je gaat staan. Ze moet bescheiden en comfortabel zijn, op lage hakken, want er wordt een kroon over je hoofd gehouden.

Je moet geen toevlucht nemen tot het kiezen van schoenen met heldere en pakkende details, omdat ze misschien niet in een eenvoudige look passen.

Trouwjurk keuze van schoenen

Hoofdtooi

Als hoofdtooi op een bruiloft kun je een sluier, een doorschijnende sjaal of hoofdbedekking gebruiken, evenals een hoed. Een moderne oplossing zou ook een sluierkap van kant of stola zijn.

Je kunt het beeld aanvullen met behulp van andere accessoires, bijvoorbeeld met handschoenen van elke lengte, armbanden gemaakt van natuurlijke bloemen of een cape op de schouders.

Cape met kant voor een trouwjurk

De strengheid en eenvoud van een trouwjurk impliceert bedekte schouders en armen, maar dit betekent helemaal niet dat de jurk doof gesloten moet zijn. Match je jurk met een kanten bolero, een sjaal of een langwerpige versie van de sluier en je hoeft geen open modellen op te geven.

kapsel

Het kapsel moet ook eenvoudig zijn, zodat het niet veel verslechtert onder de hoofdtooi waarmee je je hoofd gaat bedekken. Als het kapsel wordt aangevuld met een sluier, is het niet nodig om het hoofd extra te bedekken - het belangrijkste is dat de sluier de kruin van het hoofd moet bedekken.

Verse bloemen zien er erg mooi uit in het haar en als decoratie.

Verzinnen

In de moderne wereld is make-up onmisbaar, dus je moet met matige en eenvoudige make-up naar de kerk gaan. Lichte natuurlijke make-up is het beste, en je moet je lippen niet schilderen, omdat je het pictogram en het kruisbeeld moet kussen.

En de beste optie zou zijn om deze kwestie met de priester op te helderen.

Make-up voor een trouwjurk

Een bruiloft is een zeer verantwoordelijke gebeurtenis en de belangrijkste beslissing in het leven van jonge mensen. Daarom is het de moeite waard om hem serieus te nemen en over alle zaken - make-up, jurklengte, accessoires, hoeden, enz. - de Heilige Vader te raadplegen die deze ceremonie zal leiden.

geen commentaar

Mode

de schoonheid

huis